Recept: postrv, polnjena s špinačo

Magazin 25. Dec 202104:00 0 komentarjev
Postrv
PROFIMEDIA

Postrv v kombinaciji s špinačo – kosilo za vso družino.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 4 postrvi (vsaka okoli 250 g)

– 20 g masla

– 2 stroka česna

– 20 g krušnih drobtin

– 2 žlički suhih zelenjavnih začimb

– 100 g kisle smetane

– 2 žlici olja

– 50 g pancete

– 60 g sesekljane čebule

– 200 g špinače

– sol, po potrebi

Priprava:

Ribo očistite, operite in osušite s papirnato brisačo.

Če uporabljate zmrznjeno špinačo, jo odmrznite in precedite.

Sesekljano čebulo in panceto na hitro prepražite in dodajte špinači.

Dodajte še kislo smetano, krušne drobtine, suhe zelenjavne začimbe in pretlačeni česen, vse dobro premešajte in s tem napolnite postrv.

Tako pripravljene postrvi položite na naoljeni pekač, malo jih posolite, premažite s stopljenim maslom in pecite v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija približno 30 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!