Recept: postrv s parmezanom

author
N1
03. jan 2022. 04:00
>
10:04
Postrv
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Ne le da ta recept vsebuje parmezan, temveč tudi lešnike – posebna kombinacija okusov.

Sestavine: 


  • 3–4 postrvji fileji

  • 30 g česna

  • 100 g parmezana

  • listi peteršilja

  • oljčno olje – 3 žlice

  • sol in poper

  • limonin sok – 2 žlici

  • 50 g grobo mletih lešnikov

  • brstični ohrovt za prilogo


Priprava:

Sesekljajte peteršilj in česen in ju zmešajte s parmezanom, lešniki, limoninim sokom in oljem.

Ribo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, po zgornji strani namažite mešanico, ki ste jo pripravili. Pecite približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Brstični ohrovt skuhajte v slani vodi in ga postrezite kot prilogo.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih