Ne le da ta recept vsebuje parmezan, temveč tudi lešnike – posebna kombinacija okusov.
Sestavine:
- 3–4 postrvji fileji
- 30 g česna
- 100 g parmezana
- listi peteršilja
- oljčno olje – 3 žlice
- sol in poper
- limonin sok – 2 žlici
- 50 g grobo mletih lešnikov
- brstični ohrovt za prilogo
Priprava:
Sesekljajte peteršilj in česen in ju zmešajte s parmezanom, lešniki, limoninim sokom in oljem.
Ribo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, po zgornji strani namažite mešanico, ki ste jo pripravili. Pecite približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Brstični ohrovt skuhajte v slani vodi in ga postrezite kot prilogo.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!