Renesančni Florentinci so bili prvi Evropejci, ki so agrume vključili v recepte. Perutnini so takoj dodelili pomarančno omako.
Sestavine:
– 600 g puranjega fileja
– 1 žlička kurkume
– 30 g masla
– 1 žlica suhih zelenjavnih začimb
– 50 ml naravnega pomarančnega soka
– 200 ml smetane za kuhanje
Priprava:
Puranji file narežite na zrezke, potolcite jih in posujte s suhimi začimbami in kurkumo ter prelijte z naravnim pomarančnim sokom.
Marinirano meso pustite v hladilniku 60 minut.
Na stopljenem maslu prepražite meso v širši ponvi. Dodajte malo vode in ga dušite približno 15 minut.
Na koncu dodajte smetano za kuhanje in kuhajte še nekaj minut.
Postrezite s prilogo po želji.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!