Vsako italijansko mesto ima svoj recept za testenine in rižoto. Naj vas ne zavede skoraj asketska izbira hrane – Milančani vedo, kaj je dobro.
Sestavine:
- 400 g riža
- 1 čebula
- 100 g masla
- 1,5 l vode
- 2 kokošji kocki
- 2 žlički suhih zelenjavnih začimb
- 150 ml vina
- 1 žlička žafrana v prahu
- 50 g naribanega parmezana
Priprava:
V vrelo vodo dodajte jušni kocki in kuhajte približno 5 minut.
Na stopljenem maslu na hitro prepražite sesekljano čebulo in počasi dodajte malo juhe.
Dodajte riž, ga na hitro prepražite in zalivajte z vročo juho. Mešajte.
Pred koncem kuhanja dodajte vino, začimbe in žafran in na koncu še parmezan.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!