Recept: rižota po milansko

author
N1
02. sep 2021. 04:00
>
11:49
Rižota
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Vsako italijansko mesto ima svoj recept za testenine in rižoto. Naj vas ne zavede skoraj asketska izbira hrane – Milančani vedo, kaj je dobro.

Sestavine:


  • 400 g riža

  • 1 čebula

  • 100 g masla

  • 1,5 l vode

  • 2 kokošji kocki

  • 2 žlički suhih zelenjavnih začimb

  • 150 ml vina

  • 1 žlička žafrana v prahu

  • 50 g naribanega parmezana


Priprava:

V vrelo vodo dodajte jušni kocki in kuhajte približno 5 minut.

Na stopljenem maslu na hitro prepražite sesekljano čebulo in počasi dodajte malo juhe.

Dodajte riž, ga na hitro prepražite in zalivajte z vročo juho. Mešajte.

Pred koncem kuhanja dodajte vino, začimbe in žafran in na koncu še parmezan.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih