Recept: rižota z blitvo in šampinjoni

Magazin 08. Jun 202204:00 0 komentarjev
rižota
PROFIMEDIA

Kremasta rižota z gobami in zelenjavo.

Sestavine:

– 450 g šampinjonov

– 1 čebula

– 3 stroki česna

– 3 žlice oljčnega olja

– sol, poper

– 1 skodelica riža

– 400 g blitve

– malo sira

– 1 žlica masla

– približno 700 ml zelenjavne juhe

Priprava:

Na oljčnem olju pražite čebulo, dodajte očiščene in narezane gobe in česen ter posolite.

Vse skupaj pražite približno 10 minut. Operite blitvo in ločite liste od stebla.

Blitvo narežite na rezance in na hitro povrite, nato takoj precedite in operite s hladno vodo.

Gobam dodajte riž in vse počasi zalivajte z juho in mešajte.

Pred koncem priprave dodajte še blitvo, premešajte in dodajte sir in maslo. Na koncu popoprajte in po potrebi dodajte še malo soli.

Rižoto posujte z naribanim sirom.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!