Recept: rižota z bučkami in parmezanom

Magazin 02. Sep 202204:00
rižota
PROFIMEDIA

Kremasta rižota z zelenjavo in sirom, ki se enostavno pripravi.

Sestavine:

– 1 l zelenjavne juhe

– 300 g riža

– 80 ml olja

– 65 ml suhega belega vina

– 30 g naribanega parmezana

– 3 žlice masla

– 2 bučki

– 1 do 2 stroka česna

– sol in poper

Priprava:

V večji ponvi segrejte dve žlici olja. Dodajte narezane bučke in jih pecite nekaj minut, nato jih postavite na krožnik.

V ponvi prepražite česen in ga pretresite na krožnik skupaj z bučkama.

V ločeni posodi skuhajte zelenjavno juho.

V ponev vlijte preostanek olja in ga segrejte. Dodajte riž, premešajte in ga pražite eno minuto.

Dodajte vino in kuhajte na zmernem ognju dve minuti.

Ko vino izhlapi, zmanjšajte ogenj in dodajte eno tretjino pripravljene juhe. Premešajte.

Ko juha izhlapi, dodajte še in mešajte. Kuhajte približno 20 minut.

Posodo umaknite s štedilnika in dodajte maslo, naribani parmezan, bučke in česen. Posolite in popoprajte ter premešajte.

Postrezite toplo.

Dober tek!