Recept: rižota z bučkami in piščancem

Magazin 29. Avg 202204:00 0 komentarjev
rižota
PROFIMEDIA

Kremasta rižota z zelenjavo in mesom.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 400 g piščančjega fileja

– 1 čebula

– malo oljčnega olja

– 2 stroka česna

– 2 večji bučki

– sol, poper

– 1/2 dcl belega vina

– 1 žlica masla

– 70 g riža na osebo

– 1/2 zelenjavne kocke za juho

– 1 dcl smetane za kuhanje

– parmezan

– peteršilj

In še:

– nariban parmezan za posip

Priprava:

Na oljčnem olju prepražite čebulo, dodajte piščančje meso in malo posolite.

Po desetih minutah dodajte česen, nato še riž. Kuhajte na zmernem ognju in ves čas mešajte. Po nekaj minutah dodajte vino.

Ko alkohol izhlapi, dodajte naribane bučke. Še malo posolite in popoprajte. Ker bodo bučke izpustile vodo, počakajte, da izhlapi, nato dodajte vrelo vodo in polovico zelenjavne jušne kocke.

Nenehno mešajte in po potrebi dolivajte vročo vodo.

Ko je riž skuhan “al dente”, umešajte naribani parmezan in smetano za kuhanje ter posodo umaknite s štedilnika takoj, ko zavre.

Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi.

Posujte s parmezanom in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!