Recept: sadje v vaniljevi kremi

Magazin 08. Nov 202104:00 0 komentarjev
Sadje in vanilija
PROFIMEDIA

Kremasta sadna sladica v kozarcih.

Sestavine:

Biskvit:

– 100 g mletih piškotov

– 30 g masla

Sadni preliv:

– 400 g višenj (borovnic, malin, po izbiri)

– 20 g sladkorja

– 1 vrečka vaniljevega sladkorja

– 5 g koruznega škroba

– 2 žlici vode

Krema:

– 2 rumenjaka

– 50 g sladkorja

– 15 g mehke moke

– 250 ml mleka

– 200 ml sladke smetane

– 3 do 4 kapljice vaniljevega ekstrakta

Priprava:

Mlete piškote prepražite na stopljenem maslu.

Eno žličko zmesi pustite za posip, drugo pa razdelite v štiri kozarce.

V posodi skuhajte višnje, sladkor in vaniljev sladkor. Ko sadje zavre, dodajte koruzni škrob, ki ste ga zmešali z vodo. Kuhajte še nekaj minut, nato umaknite s s štedilnika in ohladite.

Rumenjak in sladkor stepite v posodi za kuhanje. Vmešajte moko in počasi dodajte vroče mleko. Skuhajte kot puding in ohladite.

Stepite sladko smetano, dodajte vaniljev ekstrakt in zmešajte s hladno kremo iz rumenjakov.

Na piškote v kozarcih dajte eno vrsto kreme, vrsto sadnega preliva, vrsto sadja in vse ponovite še enkrat.

Posujte s piškoti.

Ohladite in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!