Kremasta sadna sladica v kozarcih.
Sestavine:
Biskvit:
– 100 g mletih piškotov
– 30 g masla
Sadni preliv:
– 400 g višenj (borovnic, malin, po izbiri)
– 20 g sladkorja
– 1 vrečka vaniljevega sladkorja
– 5 g koruznega škroba
– 2 žlici vode
Krema:
– 2 rumenjaka
– 50 g sladkorja
– 15 g mehke moke
– 250 ml mleka
– 200 ml sladke smetane
– 3 do 4 kapljice vaniljevega ekstrakta
Priprava:
Mlete piškote prepražite na stopljenem maslu.
Eno žličko zmesi pustite za posip, drugo pa razdelite v štiri kozarce.
V posodi skuhajte višnje, sladkor in vaniljev sladkor. Ko sadje zavre, dodajte koruzni škrob, ki ste ga zmešali z vodo. Kuhajte še nekaj minut, nato umaknite s s štedilnika in ohladite.
Rumenjak in sladkor stepite v posodi za kuhanje. Vmešajte moko in počasi dodajte vroče mleko. Skuhajte kot puding in ohladite.
Stepite sladko smetano, dodajte vaniljev ekstrakt in zmešajte s hladno kremo iz rumenjakov.
Na piškote v kozarcih dajte eno vrsto kreme, vrsto sadnega preliva, vrsto sadja in vse ponovite še enkrat.
Posujte s piškoti.
Ohladite in postrezite.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!