Recept: sadni kolač

Magazin 16. Apr 202204:00 0 komentarjev
kolač
PROFIMEDIA

Postni kolač brez alergenov, kot so jajca, mleko in oreščki.

Sestavine:

Biskvit:

– 200 do 250 ml vode

– 8 do 10 žlic sladkorja

– 1 žlica pravega kakava

– pol žličke sode bikarbone

– 1 žlica sladkega kakava

– 4 žlice pšeničnih kalčkov

– 10 žlic ostre moke

– polovica vrečke pecilnega praška

Nadev:

– 1/2 litra kokosovega mleka

– 2 vaniljeva pudinga

– 2 žlici sladkorja

– 1 vaniljev sladkor

– 250 g margarine

Sadje:

– banane, maline, jagode, kivi, ananas, po želji

– smetana

Priprava:

Biskvit: zmešajte vse sestavine in nato mešanico vlijte v pekač 35 x 20 cm, na papir za peko. Pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija 30 minut.

Nadev: puding zmešajte v malo mleka. Preostalo mleko skuhajte, dodajte sladkor in vaniljev sladkor in nato še puding. Mešajte, dokler puding ne bo pripravljen.

Pokrijte ga s prozorno folijo in pustite, da se ohladi.

Ko se ohladi, ga zmešajte s stepeno margarino.

Na ohlajeni biskvit dajte maline in banane, potem pa namažite nadev. Okrasite s smetano.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!