Postni kolač brez alergenov, kot so jajca, mleko in oreščki.
Sestavine:
Biskvit:
– 200 do 250 ml vode
– 8 do 10 žlic sladkorja
– 1 žlica pravega kakava
– pol žličke sode bikarbone
– 1 žlica sladkega kakava
– 4 žlice pšeničnih kalčkov
– 10 žlic ostre moke
– polovica vrečke pecilnega praška
Nadev:
– 1/2 litra kokosovega mleka
– 2 vaniljeva pudinga
– 2 žlici sladkorja
– 1 vaniljev sladkor
– 250 g margarine
Sadje:
– banane, maline, jagode, kivi, ananas, po želji
– smetana
Priprava:
Biskvit: zmešajte vse sestavine in nato mešanico vlijte v pekač 35 x 20 cm, na papir za peko. Pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija 30 minut.
Nadev: puding zmešajte v malo mleka. Preostalo mleko skuhajte, dodajte sladkor in vaniljev sladkor in nato še puding. Mešajte, dokler puding ne bo pripravljen.
Pokrijte ga s prozorno folijo in pustite, da se ohladi.
Ko se ohladi, ga zmešajte s stepeno margarino.
Na ohlajeni biskvit dajte maline in banane, potem pa namažite nadev. Okrasite s smetano.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!