Zelo okusen obrok z mesom in gobami, ki ga boste enostavno pripravili.
Sestavine:
– 4 kosi piščančjega fileja
– 100 g gob
– 4 žlice balzamičnega kisa
– 2 žlici sojine omake
– 1 žlica rjavega sladkorja
– 2 stroka česna
– 2 žlici masla
– 2 žlici oljčnega olja
– sol, poper, ščepec timijana
Priprava:
V manjši posodi zmešajte balzamični kis, sojino omako, rjavi sladkor, pretlačen česen, timijan in dva decilitra vode.
Omako pustite stati.
V ponvi segrejte oljčno olje, dodajte fileje in jih pecite na vsaki strani do zlatorjave barve.
Meso dajte na krožnik in pokrijte, da ostane toplo.
Zmanjšajte ogenj in v isto ponev dodajte omako, ki ste jo prej pripravili.
Pustite, da zavre, dodajte gobe in kuhajte približno pet minut.
Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi v omaki.
Dodajte meso in ga obračajte, da se dobro namoči v omaki, in kuhajte še nekaj minut.
Postrezite s pire krompirjem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!