Recept: špinača iz pečice

Magazin 02. Jun 202204:00 0 komentarjev
špinača
PROFIMEDIA

Špinača z jajci, prelita z bešamelom.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 1 kg špinače

– 1 mlada čebula

– 1 strok česna

– 2 jajci

– 50 g naribanega sira

– sol, poper

Bešamel:

– 40 g masla

– 1 žlica moke

– 250 ml mleka

– 50 g sira

Priprava:

Špinačo skuhajte v osoljeni vodi, dobro jo precedite in narežite na trakce.

Mlado čebulo in česen sesekljajte, prepražite na olju in zmešajte s špinačo.

Razžvrkljajte jajci in ju dodajte mešanici špinače in čebule. Posolite in popoprajte ter dobro premešajte.

Špinačo dajte v manjšo ognjevarno posodo in posujte z naribanim sirom.

Pripravite bešamel.

Segrejte maslo, dodajte žlico moke, na hitro prepražite in med mešanjem dolivajte mleko.

Kuhajte, dokler se ne zgosti, nato dodajte še kocke sira.

Prelijte špinačo in pecite v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!