Fritata – odličen predlog za zajtrk.
Sestavine:
(za 4 osebe)
– 450 g sveže špinače, očiščene in nasekljane
– 1 žlica oljčnega olja
– 1 srednja čebula
– 8 jajc
– 2 žlici mleka
– 75 g naribanega parmezana
– sol, poper
– 75 g kozjega ali kravjega sira, po želji
Priprava:
Oprano in očiščeno špinačo kuhajte v vreli vodi eno do dve minuti, precedite in sperite s hladno vodo.
Na drobno sesekljano čebulo prepražite, nato dodajte špinačo in še malo pražite.
Uporabite ponev, ki jo lahko kasneje daste v pečico.
V posodi stepite jajca, mleko, dodajte nariban parmezan in kozji ali kravji sir. Posolite in popoprajte po želji.
Prelijte po špinači in z lopatko počasi dvigujte špinačo, da jajca pridejo do dna.
Ko so jajca skoraj pečena, dajte vse v pečico in pecite približno 15 minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!