Svinjina z gobami, ingverjem in sojino omako.
Sestavine:
– 250 g svinjskega mesa
– 2 stroka česna
– 1 žlica sladkorja
– 50 g gob
– 50 ml sojine omake
– 1 žlička ingverja
– 2 žlički olja
– 50 ml belega vina
– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb
Priprava:
Svinjino narežite na trakce. Gobe na hitro prepražite.
Na segretem olju stopite sladkor, dokler ne dobi svetlorjave barve.
Posodo umaknite s štedilnika, vanjo dodajte meso, premešajte in zalijte s približno 200 ml vode.
Dodajte gobe, sesekljano čebulo, ingver, olje, sojino omako in suhe začimbe.
Vse dušite na zmernem ognju, dokler se meso ne zmehča. Pred koncem dodajte vino.
Postrezite z rižem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!