"Pumpkin Spice Latte" ali poslovenjeno bučna kava je po zaslugi priljubljenih svetovnih kavarn iz ameriške franšize Starbucks že nekaj časa na vrhu lestvice najbolj priljubljenih kavnih izbir jeseni.
V duhu jesenskega listja, pobranih pridelkov in čakanja na najstrašnejšo noč v letu, noč čarovnic, se v hladnejših dneh bučna kava prileže tudi najzahtevnejšim ljubiteljem kave.
Za pripravo ene skodelice kave potrebujete:
- 2 merici mletega ingverja
- 1 merico cimeta
- 1 ali 2 merici mletega muškatnega oreščka
- 1 ali 2 merici nageljnovih žbic
- 150 ml mleka
- agavin sirup
- izvleček vanilje
- bučni pire
- 50 ml turške kave
Pripravite si jo tako:
V kozici segrejte bučni pire, mleko po izbiri in agavin sirup ter mešajte, dokler ne dobite gladke teksture. Dobljeno mešanico prelijte v mešalnik, dodajte ji izvleček vanilje in začimbno mešanico, nato mešajte še približno eno minuto, da se vsebina lepo speni. V skodelico nalijte vročo turško kavo in jo prelijte z bučno mešanico. Po želji lahko dodate še smetano in potresete s ščepcem začimb.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!