Originalni recept za tradicionalno makedonsko jed.
Sestavine:
- 500 g fižola
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 20 g moke
- olje
- 20 g sladke mlete rdeče paprike
- lovorov list
- suhe začimbe
- meta
- sol
- peteršilj
- poper
- 250 g klobase
- 250 g prekajene slanine
Priprava:
Fižol namočite v vodi, jo zavrite in pustite stati nekaj ur. Nato odlijte vodo, nalijte drugo, dodajte lovorov list in kuhajte.
Ko je fižol napol kuhan, dodajte korenček, narezan na kolobarje.
V ločeni ponvi prepražite sesekljano čebulo. Dodajte sesekljan česen in moko, na kocke narezano klobaso in slanino ter mleto sladko papriko. Vse skupaj dušite približno 10 minut. Po potrebi dodajte malo vode.
Nato vse zmešajte s kuhanim fižolom, dodajte svežo meto in svež peteršilj ter vlijte v glineno ali ognjevarno posodo in dajte v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
Pecite približno 15 minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje