Tortilja s piščancem in okusna avokadova omaka bo odlično kosilo ali večerja.
Sestavine:
– 8 tortilj
– olje za cvrtje
Nadev:
– 1 l vode
– 500 g piščančjega fileja
– 1 strok česna
– 5 zrn popra
– 70 g čebule
– 2 žlici sesekljanega peteršilja
– sol
– 3 žlice kisle smetane
Avokadova omaka:
– 2 avokada
– 1 žlica limetinega soka
– 1 žlica sesekljane čebule
– 1 pekoča paprika
– 250 g paradižnika
– 1 žlica sesekljanega peteršilja
– sol
Priprava:
V vrelo vodo dajte piščančji file, česen, nasekljan na liste, in poper. Kuhajte 20 minut. Pustite, da se ohladi, nato pa meso narežite na kocke.
Sesekljano čebulo zmešajte s peteršiljem, posolite in dodajte piščančjemu mesu. Na koncu dodajte še kislo smetano.
Vsako tortiljo nadevajte z zmesjo, zvijte jo in učvrstite z zobotrebci.
V segreti ponvi prepražite tortilje, nato odstranite zobotrebce in jih prerežite.
Omako pripravite tako, da olupite avokado in ga pretlačite z vilicami.
Dodajte limetin sok, sesekljano čebulo, sesekljano pekočo papriko, olupljen in na kocke narezan paradižnik, peteršilj in sol ter vse premešajte.
Tople tortilje postrezite z avokadovo omako.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!