Recept: tortilja s piščancem in avokadovo omako

Magazin 28. Dec 202104:00 0 komentarjev
Tortilje
PROFIMEDIA

Tortilja s piščancem in okusna avokadova omaka bo odlično kosilo ali večerja.

Sestavine:

– 8 tortilj

– olje za cvrtje

Nadev:

– 1 l vode

– 500 g piščančjega fileja

– 1 strok česna

– 5 zrn popra

– 70 g čebule

– 2 žlici sesekljanega peteršilja

– sol

– 3 žlice kisle smetane

Avokadova omaka:

– 2 avokada

– 1 žlica limetinega soka

– 1 žlica sesekljane čebule

– 1 pekoča paprika

– 250 g paradižnika

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

– sol

Priprava:

V vrelo vodo dajte piščančji file, česen, nasekljan na liste, in poper. Kuhajte 20 minut. Pustite, da se ohladi, nato pa meso narežite na kocke.

Sesekljano čebulo zmešajte s peteršiljem, posolite in dodajte piščančjemu mesu. Na koncu dodajte še kislo smetano.

Vsako tortiljo nadevajte z zmesjo, zvijte jo in učvrstite z zobotrebci.

V segreti ponvi prepražite tortilje, nato odstranite zobotrebce in jih prerežite.

Omako pripravite tako, da olupite avokado in ga pretlačite z vilicami.

Dodajte limetin sok, sesekljano čebulo, sesekljano pekočo papriko, olupljen in na kocke narezan paradižnik, peteršilj in sol ter vse premešajte.

Tople tortilje postrezite z avokadovo omako.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!