Recept: vanilice

Magazin 13. Sep 202204:00
vanilice
PROFIMEDIA

Tradicionalni srbski piškoti, ki se topijo v ustih.

Sestavine:

– 250 g svinjske masti

– 3 žlice sladkorja

– sok polovice limone

– 400 g gladke moke

– 50 g mletih orehov

– marmelada po želji

In še: 

– 1 vrečka vaniljevega sladkorja

– 150 g sladkorja v prahu

Priprava:

Zmešajte vse sestavine in naredite testo. Razvaljajte ga tako, da je debelo 0,5 cm.

Z modelčkom naredite kroglice in jih položite v pekač, ki ga ni treba naoljiti.

Pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija, da rahlo porjavijo.

Kroglice odstranite s pekača, da se malo ohladijo. Nato z marmelado zlepite po dve kroglici, tako da dobite vanilice.

Zmešajte vaniljev sladkor in sladkor v prahu ter v tej mešanici povaljajte vanilice.

Dober tek!