Recept: višnjev kolač

Magazin 04. Nov 202104:00 0 komentarjev
Višnjev kolač
PROFIMEDIA

Enostavna priprava kolača iz starih časov.

Sestavine:

– 5 jajc

– 300 g sladkorja

– 2 dcl jogurta

– 1,5 dcl olja

– 270 g moke

– 1/2 vrečke pecilnega praška

– 400 do 500 g višenj

– sladkor v prahu za posip

Priprava:

Beljake ločite od rumenjakov.

Beljake stepite v čvrst sneg in jim postopoma dodajte sladkor. Nadaljujte stepanje.

Dodajte rumenjake in jih z lopatko počasi umešajte v beljake.

Postopoma dodajte tudi preostale sestavine (jogurt, olje, moko in pecilni prašek) in počasi vse premešajte.

Ko dobite gladko testo, ga vlijte v naoljen in pomokan pekač. Na testo položite višnje in jih malce potisnite vanj.

Kolač pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija. Temperaturo nato znižajte na 180 stopinj.

Pecite približno 40 minut.

Ohlajen kolač posujte s sladkorjem v prahu in ga narežite na kocke.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!