Svetovno priljubljena sacher torta z Dunaja že leta in leta navdušuje ljubitelje vsega sladkega, njena bela različica pa vas bo pustila v sladki dilemi, ali je morda celo boljša od ikoničnega originala.
Za sacher torto iz bele čokolade boste potrebovali naslednje sestavine:
ZA BISKVIT:
- 190 g moke
- pol čajne žličke pecilnega praška
- četrtino čajne žličke soli
- 170 g masla
- 225 g sladkorja (po želji lahko tudi rjavi sladkor)
- 6 večjih jajc
- 2 čajni žlički izvlečka vanilje
- 170 g bele čokolade
ZA NADEV:
- 510 g marelične marmelade
- 60 ml ruma
- 225 g bele čokolade
- 110 g masla
- 2 žlici vroče vode
- 2 žlici koruznega sirupa
- bele čokolade za okrasitev
Pripravite pa jo takole:
V eni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, v drugi stopljeno maslo in tri četrt odmerjenega sladkorja. Mešanici dodajte še rumenjake in izvleček vanilje, vse skupaj dobro premešajte, nato pa združite prvo in drugo posodo.
Ko dobite gladko zmes, začnite počasi dodajati stopljeno belo čokolado. Vzemite tretjo posodo in v njej počasi stepajte beljake, postopoma pa dodajajte še preostanek sladkorja. Dobljeno maso nato z občutkom vlijte k preostali in nežno premešajte, dokler ne dobite gladke mase.
Potrebovali boste dva pekača za torte. Pečico segrejte na 180 ºC in ne pozabite na papir za peko. Maso nato enakomerno razporedite v oba pekača in pecite približno 20 do 25 minut. Pekača vzemite iz pečice in pustite, da se obe polovici ohladita, vi pa medtem pripravite nadev.
Najprej zmešajte rum in marelično marmelado, nato se posvetite biskvitu. Z najtanjšim nožem, kar ga premore vaša kuhinja, poskrbite, da bosta obe polovici biskvita ravni, nato s tri četrt dobljene mešanice marmelade in ruma namažite vrh spodnje polovice. Na namazano plast položite zgornjo polovico biskvita in po celotni torti namažite preostanek marmeladne mešanice. Torto v nastajanju postavite v hladilnik in jo tam pustite pol ure, vi pa se medtem lotite glazure.
V mikrovalovni pečici 15 sekund segrevajte belo čokolado, hkrati v drugi posodici stopite maslo in mu dodajte dve žlici tople vode in koruznega sirupa. Dobljeno prelijte k stopljeni čokoladi in premešajte. Končno je napočil trenutek, ko lahko iz hladilnika vzamete torto in začnete nežno nanašati maso za glazuro. Najboljše bo, da začnete na sredini torte, ne pozabite pa biti dovolj hitri, da se vam glazura ne strdi. Po želji lahko torto tudi okrasite in jo postrežete ob kavici ali čaju. Pa dober tek.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!