Aromatični in okusni jajčevci za ljubitelje te zelenjave.
Sestavine:
– 2 do 3 jajčevci
– skodelica ostre moke
– 1 dcl oljčnega olja
– 2 do 3 stroki česna
– sveži peteršilj
– 1/3 žličke mletega popra
– 1/3 žličke soli
– parmezan, po želji
Priprava:
Jajčevce operite in jih narežite na tanjše kose.
Posolite jih in pustite stati približno 30 minut, da se precedijo.
Operite jih s hladno vodo in vsak kos stisnite z rokami, da ga ocedite.
Vsak jajčevec povaljajte v moki in jih pražite na olju na zmernem ognju do zlatorjave barve.
Jajčevce položite na papirnate brisače.
Preliv:
Sesekljajte peteršilj in česen.
V manjšo posodo vlijte oljčno olje in dodajte peteršilj, česen, sol in poper. Prelijte jajčevce.
Po želji jih posujte s parmezanom.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!