Mehko meso lahko postrežete s krompirjem, solato ali rižem.
Sestavine:
– 5 večjih zrezkov (1 kg)
– 1 čebula
– 4 stroki česna
– 1 kocka goveje juhe
– 1/2 l vrele vode
– 1 dcl belega vina
– sol, poper, lovorjev list
– olje, moka
Priprava:
Zrezke splaknite pod vodo, osušite s papirnatim robčkom, potolcite jih s kladivom za meso, posolite in popoprajte.
Potem jih povaljajte v moko in pražite na olju v ponvi, dokler ne dobijo rjave barve. Zrezke položite v ognjevarno posodo, ki ste jo naoljili. Na zrezke dajte nekaj lovorjevih listov.
Na istem olju, na katerem ste pražili zrezke, prepražite čebulo, česen in tri žlice moke.
V 1/2 l vode zmešajte jušno kocko in prelijte moko v ponvi. Mešajte, dokler se ne zgosti, in malo posolite.
Zrezke prelijte z omako in dodajte vino.
Posodo pokrijte in pecite v pečici približno 45 minut pri 180 stopinjah, nato odkrijte in pecite še deset minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje