Zrezki v odlični, pikantni in dišeči omaki iz česna in popra.
Sestavine:
– 1,2 kg zrezkov (telečji, svinjski)
– 4-5 žlic moke
– olje
– 1/2 česna
– malo soli
– poper
– suhe zelenjavne začimbe
Priprava:
Zrezke s pomočjo tolkala za meso dobro potolcite z obeh strani, nato pa svinjske zrezke posolite in popoprajte po okusu.
V posodo vlijte olje in ga dobro segrejte.
Vsak kos mesa povaljajte v moko in ga na hitro z obeh strani popecite.
Ko so svinjski zrezki popečeni z obeh strani, jih vzemite iz posode in položite na krožnik.
Sesekljajte česen in ga dodajte v posodo, v kateri ste pražili meso. Na hitro ga prepražite.
Dodajte 1/2 žličke popra, premešajte in dodajte okoli tri žlice moke. Premešajte, dodajte suhe zelenjavne začimbe, vse skupaj pa zalijte z vodo, dokler ne dobite srednje goste omake.
Počakajte, dokler omaka ne zavre.
Premešajte in pustite vreti nekaj minut in po potrebi dodajte vodo. Vse zrezke dajte v omako, zmanjšajte ogenj, pokrijte in pustite na zmernem ognju približno trideset minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!