Recept: zrezki v naravni omaki

Magazin 25. Jul 202104:00 0 komentarjev
Zrezki
PROFIMEDIA

Zrezki v odlični, pikantni in dišeči omaki iz česna in popra.

Sestavine:

– 1,2 kg zrezkov (telečji, svinjski)

– 4-5 žlic moke

– olje

– 1/2 česna

– malo soli

– poper

– suhe zelenjavne začimbe

Priprava:

Zrezke s pomočjo tolkala za meso dobro potolcite z obeh strani, nato pa svinjske zrezke posolite in popoprajte po okusu.

V posodo vlijte olje in ga dobro segrejte.

Vsak kos mesa povaljajte v moko in ga na hitro z obeh strani popecite.

Ko so svinjski zrezki popečeni z obeh strani, jih vzemite iz posode in položite na krožnik.

Sesekljajte česen in ga dodajte v posodo, v kateri ste pražili meso. Na hitro ga prepražite.

Dodajte 1/2 žličke popra, premešajte in dodajte okoli tri žlice moke. Premešajte, dodajte suhe zelenjavne začimbe, vse skupaj pa zalijte z vodo, dokler ne dobite srednje goste omake.

Počakajte, dokler omaka ne zavre.

Premešajte in pustite vreti nekaj minut in po potrebi dodajte vodo. Vse zrezke dajte v omako, zmanjšajte ogenj, pokrijte in pustite na zmernem ognju približno trideset minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!