Okusni in sočni zrezki v paradižnikovi omaki.
Sestavine:
– 4 večji telečji ali goveji zrezki
– 1 čebula
– 5 strokov česna
– 450 g paradižnikove mezge
– 250 ml vina
– malo sladkorja
– 3 žlice peteršilja
– 1 žlica majarona
– 2 žlici origana
– 2 žlički mlete paprike
– 1 goveja jušna kocka
– sol, poper
– nekaj žlic olja
Priprava:
Zrezke pokrijte s prozorno folijo in jih malo potolcite s tolkalom za meso.
Posolite jih, popoprajte in popecite na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe rjave barve.
V posodo, v kateri ste pražili zrezke, dodajte še malo olja, potem še sesekljano čebulo in polovico pripravljenega peteršilja ter pražite približno 4 minute.
Pred koncem dodajte česen, zalijte z vinom in dušite približno pet minut.
Dodajte vse ostale sestavine, razen peteršilja, dodajte približno 700 ml vode in dušite 35 do 50 minut, dokler se meso ne zmehča. Če ste uporabili goveje zrezke, dušite dlje časa.
2/3 tekočine mora izhlapeti, omaka pa zgostiti. Pred koncem kuhanja dodajte še peteršilj.
Postrezite z rižem ali pire krompirjem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!