Skrivna sestavina, ki bo čudežno omehčala zrezek – presenečeni boste

Magazin 21. Sep 202413:16 0 komentarjev
zrezki
PROFIMEDIA

Če se vam je kdaj zgodilo, da je meso kljub marinadi med peko postalo trdo, si lahko pomagate z eno samo sestavino.

Verjetno se vam je že zgodilo, da je meso med peko postalo trdo, čeprav ste ga dlje časa marinirali.

Meso lahko zmehčate z eno samo sestavino – kivijem. Čeprav se sliši zelo nenavadno, bo meso zaradi kivija postalo zelo mehko, na marinado pa lahko celo pozabite.

Vse, kar morate storiti, je, da meso obložite z rezinami kivija in ga pred pripravo pustite nekaj časa počivati, piše portal Krstarica.

Zagotovo se sprašujete, kako lahko kivi vpliva na teksturo mesa – sadež vsebuje proteolitične encime, ki pomagajo pri razgradnji beljakovin in vezivnega tkiva.

Pomembno je, da vaše meso ni predolgo obloženo s kivijem, saj lahko v tem primeru tudi razpade.

Če doma nimate kivija, lahko meso zmehčate tudi z ananasom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!