Kremasta sladica za ljubitelje ruma.
Sestavine:
(za štiri osebe)
– 240 g temne čokolade
– 60 g masla
– 3 žlice skuhane kave
– 4 žlice ruma
– 4 večja jajca – ločite rumenjake in beljake
– 8 žlic sladkorja
– 240 ml sladke smetane
– ščepec soli
Priprava:
Čokolado stopite na pari z maslom in kavo. V stopljeno čokolado dodajte rum in pustite, da se malo ohladi.
Na pari stepite rumenjake in štiri žlice sladkorja. To dodajte stopljeni čokoladi.
Beljake in ščepec soli stepite v čvrst sneg in postopoma dodajte štiri žlice sladkorja. Počasi sneg dodajte čokoladni zmesi.
Stepite sladko smetano in dodajte v zmes. Vse počasi premešajte in vlijte v posode ter dajte v hladilnik.
Mus postrezite s smetano, naribano čokolado ali dodajte sadje po želji.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!