Če kdo ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati kuhinj restavracij, je to Gordon Ramsay. Zato je dobro slediti njegovemu nasvetu, katerih jedi res ne priporoča.
Chef Gordon Ramsay, lastnik številnih restavracij po vsem svetu, ki je v svojem življenju zbral že 17 Michelinovih zvezdic, je delil nasvet, česa res ne naročiti v restavraciji.
Njegov nasvet? Izogibajte se juhi dneva.
Čeprav se juha dneva zdi na videz varna izbira za začetek obroka, je Ramsay v intervjuju za Town & Country zakril, da v njej pogosto pristanejo stare sestavine, ki jih reciklirajo in predstavljajo kot specialiteto.
“Vedno vprašajte, katera juha je bila v ponudbi včeraj. Lahko se izkaže, da je juha dneva pravzaprav juha meseca,” je opozoril slavni chef.
Čeprav ima o juhi dneva negativno mnenje, priznava, da se pri naročanju pogosto zanaša na priporočila natakarja. “Natakarji pogosto poskusijo večino jedi na meniju in vam lahko dajo vpogled v to, kaj je kuhar na novo dodal ali kaj je najbolj priljubljeno pri lokalnih gostih,” je dejal.
Med številnimi potovanji je tako dobil že več fantastičnih predlogov osebja restavracije.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!