Slovenca, ki bosta v Vatikanu sodelovala pri velikonočni dekoraciji

Magazin 08. Apr 202213:41 > 14:52

Na največji krščanski praznik bosta Peter Ribič in Sabina Šegula poskrbela za dekoracijo za vatikansko baziliko svetega Petra ter za balkon, od koder bo papež Frančišek podelil tradicionalni blagoslov.

“Pred nami je že 19. krasitev, če štejemo tudi krasitev božične smreke decembra 2020,” je ob današnji predstavitvi okrasitve vatikanske bazilike povedal florist Peter Ribič. Skupaj s Sabino Šegula se namreč odpravljata v Vatikan, kjer bosta sodelovala pri postavitvi velikonočne dekoracije. Slovenija se bo tudi tokrat predstavila s svojimi orhidejami, zgodba bo podobna letu 2019, le da bodo izbrane orhideje tokrat drugačne barve.

Kot je pojasnil Ribič, je božič tradicionalno odet v rdeče, zelene in zlate barve, velikonočne praznike pa zaznamuje predvsem rumena barva, ki jo enačimo z barvo veselja in novega življenja. Šegula in Ribič sicer v Vatikan odhajata na povabilo slovenskega veleposlaništva pri svetem sedežu, sodelovala pa bosta pri postavitvi dekoracije za baziliko svetega Petra, torej za velikonočno bedenje, ter za balkon, od koder bo papež Frančišek podelil tradicionalni blagoslov urbi et orbi.

Kot je na današnji predstavitvi pojasnila floristka Šegula, se Slovenci ponašamo z največjo proizvodnjo monokulture orhidej. “Imamo orhideje, na katere smo lahko resnično ponosni,” je pojasnila Šegula in dodala, da smo na tem področju Slovenci tudi zelo inovativni.

Ribič in Šegula bosta sicer sodelovala že pri deseti velikonočni krasitvi Vatikana. Kot je ob današnji predstavitvi še poudaril Ribič, florista sodelovanje z Vatikanom nadaljujeta tudi zaradi promocije, saj je krasitev bazilike svetega Petra zaradi množične gledanosti izjemna priložnost tako za Slovenijo kot tudi za slovenske orhideje. “Velika noč je največji krščanski praznik in vse oči sveta so uprte v Vatikan in papeža, ki opravlja slovesnosti,” je še pojasnil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar