Špinača v bešamel omaki iz pečice.
Sestavine:
– 1 kg špinače
Bešamel omaka:
– 40 ml olja (ali masla)
– 3 žlice moke
– 6 dcl mleka
– malo muškatnega oreščka
– sol, poper
Priprava:
Špinačo dobro operite in jo kuhajte nekaj minut. Nato jo precedite in jo pustite, da se ohladi. Ko se ohladi, jo nasekljajte na velike kose.
Bešamel omaka: na mali količini olja (ali masla) prepražite moko, pri tem pazite, da ostane bela in takoj dodajte mleko. Nenehno mešajte, dokler se ne zgosti in dodajte začimbe.
Umaknite omako s štedilnika in dodajte špinačo ter dobro premešajte. Dodajte tudi sir. Malo sira pustite za posip.
Ognjevarno posodo namažite z oljem in vanjo izlijte zmes iz špinače, bešamela in sira.
Posujte z ostankom sira in dajte v pečico za približno 20 minut, dokler sir ne dobi zlate barve.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!