
Strgalnik je med nepogrešljivimi kuhinjskimi pripomočki. Čeprav ga imajo v kuhinjskem predalu skorajda vsi, marsikdo ne ve, zakaj vse ga lahko uporabljamo.
S strgalnikom (nekateri mu pravijo tudi ribežen) lahko strgamo sir, sadje in zelenjavo. S tem kuhinjskim pripomočkom si lahko skrajšamo čas, ki bi ga pri pripravi živil porabili za sekljanje z nožem.
Običajni strgalniki imajo štiri strani, vsaka pa ima svojo funkcijo. Večina uporablja le stran z večjimi luknjami – z njimi lahko na primer naribamo korenček za juho.
Marsikdo pa ne ve, čemu služi stran, kjer so izobčene konice. Kot piše portal Krstarica, si lahko s to stranjo pomagamo pri strganju trdih živil, kot so temna čokolada, parmezan ali muškatni orešček. S to stranjo na strgalniku lahko tako okrasite torto ali pripravite posip iz parmezana za testenine.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje