
Če avokado ni dovolj zrel, ga nikar ne zorite v navadni ali mikrovalovni pečici. Za to obstaja naravna in dovolj hitra metoda.
Velikokrat v trgovini ne želite kupiti avokada, ker še ni dovolj zrel, vam pa bi teknil takoj ali vsaj še isti dan.
Če želite pospešiti postopek zorenja avokada, to lahko storite hitro in na naraven način, piše portal N1 Hrvaška.
Vendar je ključno, da se izogibate metodam, kot sta peka v pečici ali segrevanje v mikrovalovni pečici.
Avokado ne bo dozorel, če je izpostavljen visokim temperaturam, saj to le skuha zunanji sloj sadeža, medtem ko notranjost ostane nezrela.
Obstaja pa dober trik, ki bo deloval, in vse, kar potrebujete, je papirnata vrečka. Avokado preprosto čez noč postavite v vrečko.
Avokado dozori hitreje v papirnati vrečki, ker vrečka pomaga ujeti pline, ki jih avokado sprošča med zorenjem, zlasti etilen – plin, ki spodbuja zorenje sadežev. Etilen se nabira v zaprtem prostoru, kar pospeši zorenje.
Papirnata vrečka omogoča, da se etilen zadrži, hkrati pa omogoča, da sadež diha, kar preprečuje prekomerno vlažnost in preprečuje gnitje.
Če bi avokado dali v plastično vrečko ali ga pustili na odprtem, bi se lahko hitreje pokvaril zaradi prevelike vlažnosti in pomanjkanja prezračevanja.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!