Kokice so nepogrešljiv del rojstnodnevnih zabav, prav tako ne smejo manjkati ob gledanju filma. A kaj storiti, da bodo še bolj okusne in hrustljave?
Kokice pogosto kupimo že pripravljene. Kako pa se lotiti njihove priprave?
Zmerno z oljem
Ključno je, da uporabite pravo količino olja. Zaradi preveč olja je pokovka lahko mastna in mehka namesto hrustljava.
Kakovost koruze
Za dobro pokovko je pomembna kakovost koruze. Iz starih zrn je namreč zelo težko pripraviti okusne kokice.
Dodajte sol. A kakšno in koliko?
Dobrim kokicam ne sme manjkati sol. Ker ne želimo, da bi se sol na kokice prijela neenakomerno, je pomembno, da je sol fino mleta in da jo uporabimo ravno pravšnjo količino.
Posebej bodite pozorni med peko
Kokice se med termično obdelavo lahko hitro zažgejo. Ključno je, da ste ves čas priprave pri štedilniku. Uporabite lonec s steklenim pokrovom, skozi katerega boste lahko opazovali njihovo nastajanje. Če se vam zdi, da se kokice začenjajo žgati, posodo nemudoma odstavite s kuhalne plošče.
Zmerno z dodatki
Prevelika količina dodatkov lahko uniči kokice, zato pazite, da z maslom in soljo ne pretiravate.
Koliko časa peči kokice?
Ne zanašajte se le na čas, ki je izpisan na embalaži. Najpomembnejše je, da jih poslušate, kdaj kokice nehajo pokati.
Ne pustite jih stati
Kokice so najboljše sveže. Zato jih ne pustite, da v posodi po pripravi stojijo predlogo. V tem primeru namreč lahko postanejo suhe in izgubijo hrustljavost.
Stresajte lonec
Med pripravo stresajte lonec. Le tako boste lahko poskrbeli, da se kokice ne bodo zažgale.
Preliv dodajte po pripravi
Ker vroča pokovka lahko hitro vpije preliv, je najbolje, da ga dodate po tem, ko se ohladi. Le tako se bo preliv enakomerno razporedil, kokice pa bodo ostale hrustljave.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!