Turkinja pokazala, kako pravilno skuhati turško kavo: en korak vsi preskočimo

Magazin 15. Mar 202505:03 1 komentar
turška kava
Foto: PROFIMEDIA

Turkinja je razkrila pravi način priprave tradicionalne turške kave z bogato peno. Njena metoda vas bo morda presenetila.

Turkinja, ki živi v Bosni in Hercegovini, pod uporabniškim imenom Jedna Turkinja na družbenih omrežjih pogosto deli zanimive trenutke iz svojega življenja na Balkanu, pri čemer izpostavlja kulturne razlike med Turčijo in Bosno.

S svojimi sledilci z veseljem deli koristne nasvete in pristne turške recepte. Pred kratkim je razkrila pravi način priprave tradicionalne turške kave z bogato peno. Njena metoda vas bo morda presenetila, piše N1 Hrvaška.

“Odmerite eno skodelico vode in jo nalijte v džezvo. Dodajte eno čajno žličko kave, na hitro premešajte in pustite, da se kuha – brez nadaljnjega mešanja. Ko kava začne vreti, z žlico previdno poberite peno in jo prenesite v skodelico – ta korak verjetno vsi preskočite. Džezvo pristavite nazaj na štedilnik in počakajte, da kava ponovno zavre. Preostanek kave prelijte v skodelico in uživajte v bogatem, pristnem okusu,” je nasvet Turkinje povzel City magazine.

POSEBNI VIDEO: Katarina Čas: Na Zemlji imamo samo daljico od A do B

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje