
Turkinja je razkrila pravi način priprave tradicionalne turške kave z bogato peno. Njena metoda vas bo morda presenetila.
Turkinja, ki živi v Bosni in Hercegovini, pod uporabniškim imenom Jedna Turkinja na družbenih omrežjih pogosto deli zanimive trenutke iz svojega življenja na Balkanu, pri čemer izpostavlja kulturne razlike med Turčijo in Bosno.
S svojimi sledilci z veseljem deli koristne nasvete in pristne turške recepte. Pred kratkim je razkrila pravi način priprave tradicionalne turške kave z bogato peno. Njena metoda vas bo morda presenetila, piše N1 Hrvaška.
“Odmerite eno skodelico vode in jo nalijte v džezvo. Dodajte eno čajno žličko kave, na hitro premešajte in pustite, da se kuha – brez nadaljnjega mešanja. Ko kava začne vreti, z žlico previdno poberite peno in jo prenesite v skodelico – ta korak verjetno vsi preskočite. Džezvo pristavite nazaj na štedilnik in počakajte, da kava ponovno zavre. Preostanek kave prelijte v skodelico in uživajte v bogatem, pristnem okusu,” je nasvet Turkinje povzel City magazine.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje