Umrl je britansko-irski igralec Ray Stevenson

Magazin 23. Maj 202309:34
Umrl igralec Ray Stevenson
PROFIMEDIA

Umrl je igralec Ray Stevenson, najbolj znan po svoji vlogi Volstagga v filmski seriji Thor in kot Tito Pullo v zgodovinski drami Rim.

Na Severnem Irskem rojen igralec Ray Stevenson je umrl štiri dni pred svojim 59. rojstnim dnevom. Preminil je v Italiji, med snemanjem akcijskega filma Cassino in Ischia, sporočilo njegovega predstavnika za stike z javnostmi navaja BBC. Vzroka smrti niso navedli, po neuradnih informacijah pa naj bi bil igralec na italijanskem otoku Ischia pred tem hospitaliziran.

Ray Stevenson se je rodil na Severnem Irskem leta 1964, pri osmih letih pa se je njegova družina preselila v Veliko Britanijo, zato je tam preživel večino svojega otroštva. Študiral je igro na gledališki šoli v Bristolu, televizijsko kariero pa je začel v 90-ih letih, piše portal Variety.

Stevensonova prva večja filmska vloga je bila vloga viteza okrogle mize Dagoneta v hoollywoodskem filmu Kralj Arthur, v katerem je zaigral ob velikih imenih filmske industrije, glavno žensko vlogo Guinevere je namreč zaigrala Keira Knightley.

Ray Stevenson v filmu Kralj Arthur Ray Stevenson v filmu Kralj Arthur
V prvi večji filmski vlogi kot vitez okrogle mize v filmu Kralj Arthur leta 2004 (PROFIMEDIA)
Ray Stevenson v seriji Antični Rim Ray Stevenson v seriji Antični Rim
Kot rimski vojak Titus Pullo v zgodovinski drami Rim, ki so jo snemali med letoma 2005 in 2007 (PROFIMEDIA)
Ray Stevenson Ray Stevenson
Kot fikcijski junak Volstagg v seriji Thor, posneti po Marvelovih stripih (PROFIMEDIA)
Ray Stevenson v seriji Ahsoka Ray Stevenson v seriji Ahsoka
Igralca bo letos še mogoče videti v prihajajoči ameriški seriji Ahsoka, ki je nastala v produkciji Disneyja (PROFIMEDIA)

Pozneje je zaigral v številnih britanskih televizijskih oddajah, med drugim v serijah The Walking Dead, Band of Gold, Peak Practice, Murphy’s Law, Dalziel and Pascoe in At Home with the Braithwaites, poroča BBC.

Leta 2008 je kot plačanec Frank Castle zaigral v glavni vlogi Marvelovega filma Punisher: War Zon, pozneje pa je lik ponovno upodobil v Netflixovi seriji Daredevil.

Svetovno slavo mu je prinesla druga vloga v Marvelovih filmih, kot junak Volstagg je nastopil v prvih treh filmih o Thoru.

Igralec, “večji od življenja”

Številni Stevensonovi soigralci so se ob novici o njegovi smrti igralcu že poklonili na družbenih omrežjih.

Angleški igralec James Purefoy, ki je ob Stevensonu zaigral v HBO-jevi seriji Rim, ga je v zapisu na Twitterju opisal kot “briljantnega, pogumnega igralca, večjega od življenja, ki je vsako vlogo zapolnil do zadnjega kotička”.

Na Instagramu se je igralcu poklonila tudi Rosario Dawson, s katerim sta sodelovala v Disneyjevi seriji Ahsoka, ki na televizijske ekrane prihaja v letošnjem letu. Dawson je zapisala, da je bil Stevenson kot človek “velikan” in da jo je njegova smrt osupnila.

Na Stevensonove glavne vloge pa so se na družbenih omrežjih spomnili tudi številni oboževalci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.