V palačinke namesto mineralne vode dodajte to “čudežno” sestavino

Magazin 21. Nov 202404:50 0 komentarjev
Palačinke
Foto: PROFIMEDIA

Za slastne, mehke in sočne palačinke klasični recept – moka, jajce, sol/sladkor in mleko – obogatite s skrivno sestavino. Mešanici dodajte še malo sode bikarbone.

Za palačinke obstaja na stotine različnih skrivnih sestavin in trikov, vsak jih naredi malo po svoje. Sestavina, ki naj bi res zagotovila mehkejše palačinke, pa je soda bikarbona. Poskusite!

Sestavine

1 jajce

200 ml mleka

250 ml vode

200 g moke

ščepec soli

¼ čajne žličke sode bikarbone

2 žlici olja

olje za premaz pekača

Palačinke
Foto: PROFIMEDIA

Priprava

Vse tekoče sestavine zmešamo in jim dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ni grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo.

Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo, nato pa jo malo znižamo. Spečemo palačinke, jih naložimo drugo na drugo, nato pa jih pokrijemo. Tako bodo dlje časa ostale tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!