Za slastne, mehke in sočne palačinke klasični recept – moka, jajce, sol/sladkor in mleko – obogatite s skrivno sestavino. Mešanici dodajte še malo sode bikarbone.
Za palačinke obstaja na stotine različnih skrivnih sestavin in trikov, vsak jih naredi malo po svoje. Sestavina, ki naj bi res zagotovila mehkejše palačinke, pa je soda bikarbona. Poskusite!
Sestavine
1 jajce
200 ml mleka
250 ml vode
200 g moke
ščepec soli
¼ čajne žličke sode bikarbone
2 žlici olja
olje za premaz pekača
Priprava
Vse tekoče sestavine zmešamo in jim dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ni grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo.
Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo, nato pa jo malo znižamo. Spečemo palačinke, jih naložimo drugo na drugo, nato pa jih pokrijemo. Tako bodo dlje časa ostale tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!