V palačinke namesto mineralne vode dodajte to "čudežno" sestavino

author
N1
21. nov 2024. 04:50
>
22:11
palačinke
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Za slastne, mehke in sočne palačinke klasični recept – moka, jajce, sol/sladkor in mleko – obogatite s skrivno sestavino. Mešanici dodajte še malo sode bikarbone.

Za palačinke obstaja na stotine različnih skrivnih sestavin in trikov, vsak jih naredi malo po svoje. Sestavina, ki naj bi res zagotovila mehkejše palačinke, pa je soda bikarbona. Poskusite!

Sestavine


1 jajce

200 ml mleka

250 ml vode

200 g moke

ščepec soli

¼ čajne žličke sode bikarbone

2 žlici olja

olje za premaz pekača

1732093315-profimedia-0316731402-1024x683.jpg
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA


Priprava


Vse tekoče sestavine zmešamo in jim dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ni grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo.

Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo, nato pa jo malo znižamo. Spečemo palačinke, jih naložimo drugo na drugo, nato pa jih pokrijemo. Tako bodo dlje časa ostale tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih