Španska natakarica na TikToku redno deli nasvete za lažje in uspešnejše delo v gostinstvu ter navdihuje druge natakarje.
Španska natakarica Rakel, ki na TikToku redno deli nasvete in izkušnje iz svojega poklica, je pred časom postala prava senzacija s preprostim trikom, s katerim pravi, da si zagotovi višjo napitnino – ne da bi stranke to opazile.
Delila je videoposnetek, v katerem pojasnjuje, kako majhna sprememba pri vračanju drobiža lahko vpliva na velikodušnost gostov. Čeprav je bil posnetek objavljen že lani, je znova postal viralen, saj so ga uporabniki začeli množično deliti.
Rakel v videu svetuje, da natakarji strankam preostanka ne vračajo z enotnim kovancem za en evro, ampak raje v manjših centih, kot so 10 ali 20 centov. “Če strankam vrnete manjše kovance, pogosto ne vzamejo vsega drobiža. Kovance za 1 evro običajno vzamejo, a če jim vrnete več majhnih kovancev, drobiž raje pustijo,” je razložila.
Kljub uspešnim rezultatom pa Rakel opozarja, da ta trik ni zagotovilo za napitnino v vsakem primeru. Nekatere stranke vzamejo celoten drobiž, ne glede na to, v katerih kovancih je. A kot pravi, metoda deluje v večini primerov, saj večina gostov drobiža v majhnih centih ne vzame.
Plaz komentarjev in odzivov uporabnikov
Pod njenim videoposnetkom se je sprožil val komentarjev, ki odražajo različne poglede na njeno strategijo. “Zato vedno plačujem s kartico,” je zapisal eden od uporabnikov, s čimer je namignil, da se plačilu z gotovino v restavracijah raje izogne. Drugi je pripomnil: “Vzamem vse, tudi če mi daš drobiž v centih.” Nekateri pa so podvomili o učinkovitosti trika: “Stranke že poznajo ta trik; tisti, ki ti hoče dati napitnino, ti jo bo dal, ne glede na to, kako jim vrneš drobiž.”
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje