Vrhunski chefi razkrili štiri sestavine, ki bodo iz vsake jedi naredile čudež

Magazin 13. Nov 202410:21 0 komentarjev
suši
Foto: PROFIMEDIA

Nekatere sestavine jedi povzdignejo na višjo raven. Vrhunski kuharski mojstri so razkrili, katere po njihovem mnenju jedem dodajo nepozaben okus.

Vsak kuhar ima svojo skrivno sestavino, ki jo pogosto uporablja med kuhanjem. Svoje “male” skrivnosti, ki po njihovem mnenju popestrijo skoraj vsako jed, so razkrili znani kuharski virtuozi.

Inčuni

Verjetno ste jih že poskusili. Čeprav so lahko zelo slani, jedem pričarajo čudovit in nežen okus umami. Uporabite jih lahko v omakah, prelivih in enolončnicah. “Inčune uporabljam v številnih jedeh, tudi pri jajcih in testeninah,” je za portal Bestlife dejala Missy Robbins, ameriška chefinja z Michelinovo zvezdico.

Ingver

Ingver je tako vsestranski, da ga lahko uporabljamo na sto in en način.

“Njegov okus se razlikuje. Mladi gomolji ingverja so nežnejši, starejši pa intenzivnejši. Uporabljamo ga v številnih receptih,” je komentiral glavni kuhar Brandon Jew iz restavracije Mister Jiu’s z Michelinovo zvezdico.

Limonin sok

Kuhar Brian So prisega na limonin sok. “Skoraj vse ‘začinimo’ z limoninim sokom. Vsako jed povzdigne in naredi bolj svežo,” je prepričan kuharski mojster So.

Sojina omaka

Kuharski virtuoz Takuja Macumoto Kemuri pa izpostavlja sojino omako. “Dodam jo katerikoli jedi. Ko sem bil otrok, sem vedno jedel riž, pomešan z maslom in sojino omako, da mi ne bi bilo dolgčas,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!