Ko smo ravno na vrhuncu kumarične sezone, si kakšno shranite v zamrzovalniku, priporočajo kulinarični navdušenci. Veste, zakaj?
Na spletu navdušuje nov kulinaričen trend, kjer so glavne zvezde kisle kumarice. Namesto dragih tartufov ali parmezana svojo jed lahko popestrite z naribanimi zamrznjenimi kislimi kumaricami, ki bistveno izboljšajo okus hrane, pišejo na spletnem portalu Punkufer.si.
Vse, kar morate storiti, je, da kumarico položite v plastično vrečko, jo postavite v zamrzovalnik, nato pa za vsaj štiri ure pozabite nanjo. Ko se vam bo zazdelo, da vaša jed potrebuje nekaj svežine in ostrejšega okusa, kumarico zgolj naribajte na jed.
Zamrznjene kisle kumarice se med drugim odlično podajo na najrazličnejše solate, sendviče, juhe, pleskavice, pohano meso ali ocvrta jajca.
V vročih poletnih dneh je priljubljen recept za solato iz paradižnika, oliv in burrate, ki jo začinite z oljčnim oljem ter grobo soljo. Za češnjo na vrhu pa poskrbijo zamrznjene kisle kumarice, ki bodo solati dale svežino, ki jo v poletni pripeki vsi potrebujemo.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!