Arašidovo maslo dolgo po zaužitju daje občutek sitosti, veliko dlje kot enostavni ogljikovi hidrati, ki jih tekači sicer radi jedo. In prav moč, energija in sitost lahko vplivajo na tiste zadnje metre, ko bi nam sicer že začelo zmanjkovati moči.
Sladkor in sladkarije hitro dvignejo raven sladkorja v krvi, dobimo energijo in zagon, a nam ta lahko tudi zelo hitro pade povsem na tla. Arašidovo maslo pa je polno maščob, beljakovin in vlaknin ter daje telesu počasno, obstojno energijo. Nenasičene maščobe v arašidovem maslu so v zmernih količinah tudi zelo dobre za športnikovo srce.
Kako ga jesti
Namažete ga lahko na opečenec, riževe krekerje in najljubše sadje. Odličen je tudi, če ga zamešate v proteinski napitek po treningu. Za hitro moč pa lahko preprosto pojeste le žlico arašidovega masla. Kupite neslanega!
Naredite ga sami doma
Arašidovo maslo zelo preprosto in hitro naredite tudi sami. 200 gramov oluščenih arašidov, praženih ali surovih, nikakor pa ne slanih, stresite v multipraktik. Dodajte žlico olja in mešajte, dokler ne dobite gladke mase, ob tem pa po potrebi prilijte še malo olja.
Zajtrk pred treningom
Arašidovo maslo na opečencu, polnozrnatem mafinu ali s pirinimi palačinkami. Morda je arašidovo maslo še najbolje jesti za zajtrk, saj boste njegov učinek čutili še ves dan. Kozarec mleka bo lepo dopolnilo. Ne samo da bo mleko pomagalo odlepiti maslo z jezika in zob, ampak bo telesu prineslo še nekaj kalcija in beljakovin.
Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.