Oglaševanje

Zakaj testenin nikoli ne bi smeli odcediti do konca

author
K. L.
26. apr 2025. 04:53
>
21:15
testenine, kuhanje
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Testenine nikoli ne smemo skuhati čisto do konca – tudi če jih pripravimo "al dente". In nikoli jih ne smemo do konca odcediti.

Oglaševanje

Potem ko testenine skuhamo, pustimo, da se odcedijo, medtem pa mirno pripravljamo omako. Tako se to dela, kajne?
Narobe, pravi kuhar Lorenzo Boni To je ena izmed osnovnih napak, ki lahko vpliva na končni okus jedi, piše portal N1 Hrvaška.

Boni opozarja, da popolno odcejanje testenin lahko povzroči, da postanejo lepljive, suhe in verjetno prekuhane.

Ob odcejanju namreč del škrobne vode, ki ostane na testeninah, izpari. Prav voda, bogata s škrobom, ima ključno vlogo pri teksturi in končnem okusu jedi.

Če ta voda izgine, testenine izgubijo sočnost in se slabše povežejo z omako.
Boni svetuje, da testenine skuhate nekoliko krajši čas kot običajno – da se lahko proces kuhanja nadaljuje kar v omaki.

Ko jih dodate k omaki, jih pustite v njej še dve do tri minute, lahko tudi dlje, da se vse dobro poveže.

Ta preprost trik ne bo izboljšal le teksture testenin, temveč omogočil, da bodo bolje vpile vse okuse iz omake.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih