Že posneti Batgirl ne bo izdan: gre za enega najdražjih odpovedanih filmov

Magazin 03. Avg 202218:39 > 18:49
Delite:
batgirl
Foto: PROFIMEDIA

Več deset milijonov dolarjev vrednega in že posnetega filma Batgirl gledalci nikoli ne bodo videli. Ustvarjalci so namreč sporočili, da film ne bo izšel, svoje odločitve pa niso pojasnili.

Studio Warner Bros Discovery je nepričakovano sporočil, da napovedani film Batgirl ne bo izšel, čeprav je snemanje končano in je film bil že v zadnji fazi postprodukcije. Po pisanju ameriških medijev je bil film, ki je stal več kot 70 milijonov dolarjev, na testnih projekcijah izredno slabo sprejet pri gledalcih, zato naj bi se ustvarjalci odločili, da ne bo dosegel kinematografov in kanalov za pretočne vsebine.

Tej odločitvi naj bi tudi botrovali stroški snemanja, saj naj bi se med pandemijo ti povečali za več 10 milijonov dolarjev, navaja revija Hollywood Reporter. Sicer je proračun nižji od povprečnega filma o superjunakih, a so se v studiu odločili, da od filma ne gre pričakovati dovolj velikega “spektakla, ki ga občinstvo pričakuje od podobnih filmov, in bi bile finančne izgube zaradi izdaje prevelike,” še navajajo ameriški mediji. Po pisanju Guardiana je ta odločitev film uvrstila med najdražje odpovedane projekte doslej.

Ta korak je predvidoma povezan z novimi prednostnimi nalogami, strategijami in ukrepi za zmanjšanje stroškov novega medijskega koncerna Warner Bros Discovery. Slednji sicer uradnega komentarja glede odpovedanega filma ni podal.

Film, ki sta ga režirala režiserja Ms Marvel Adil El Arbi in Bilall Fallah, je bil sprva zeleno luč dobil leta 2021 kot del širše poteze družbe Warner Bros posebej za pretočno platformo HBO Max, kjer bi moral biti na voljo do konca leta. V filmu so zaigrali tudi zvezdnik filma Batman Michael Keaton, J. K. Simmons in Brendan Fraser. Glavna igralka Leslie Grace pa je januarja na Instagramu objavila fotografijo, na kateri je v kostumu Batgirl.

Lik Batgirl se je v stripih prvič pojavil v 60. letih minulega stoletja. Zgodba o superjunakinji se vrti okoli Barbare Gordon, hčerke komisarja Jamesa Gordona, načelnika policije v Gotham Cityju. Leta 1997 je v manjši vlogi Batgirl v filmu Batman & Robin ob Georgeu Clooneyju kot Batmanu zaigrala Alicia Silverstone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar