17-letnik udaril trgovca in ukradel pivo, pesti so pele tudi v brežiški trgovini

Črna kronika 14. Avg 202413:20 7 komentarjev
Pretep
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Za policisti Policijske uprave Novo mesto je pester torkov večer. Najprej so posredovali zaradi pretepa v prodajalni, kjer sta se udarili dve skupini ljudi in pri tem s polic zmetali izdelke. Uro kasneje pa na teren odhiteli zaradi ropa na enem od avtocestnih postajališč. 17-letnik naj bi večkrat udaril prodajalca, ukradel več pločevink piva in zavoj z živili ter pobegnil z osebnim avtomobilom.

Brežiški policisti so v torek nekaj pred 20. uro prejeli klic na pomoč iz prodajalne v Brežicah. Tam naj bi se namreč pretepalo več ljudi, storilci pa so s kraja pobegnili.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali. Prve ugotovitve kažejo, da sta se v prodajalni srečali dve sprti skupini. Med njima je prišlo do pretepa, s polic so razmetali različne izdelke, nato pa pobegnili. Policisti nadaljujejo preiskavo, ugotavljanje vseh okoliščin in aktivnosti za izsleditev storilcev, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kakšno uro kasneje je bila policija obveščena o novem incidentu. Na enem izmed avtocestnih postajališč naj bi neznanec večkrat udaril prodajalca, ukradel več pločevink piva in zavoj z živili ter pobegnil z osebnim avtomobilom. Operativno-komunikacijski center je o ropu takoj seznanil vse patrulje na terenu, ki so izvedle številne aktivnosti, da bi storilca prijele.

Nekaj po 22. uri so novomeški policisti avtomobil, ki ga je vozila 26-letnica, izsledili. V bližini so prijeli 17-letnega roparja in 13-letnika iz Ponikev. “Vsem so odvzeli prostost, jih odpeljali v prostore za pridržanje in jim zasegli ukradene predmete. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo,” so dogajanje opisali na Policijski upravi Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje