18-letnik z avtom prebil varnostno ograjo, umrl je na kraju nesreče

Črna kronika 15. Sep 202408:55 0 komentarjev
policijske luči
Foto: PROFIMEDIA

Na lokalni cesti v naselju Dornava se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 18-letni voznik osebnega vozila. Po prvih ugotovitvah je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo na streho. Poškodbe voznika so bile tako hude, da je na kraju nesreče izgubil življenje.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je nesreča zgodila okoli 2. ure. Po prvih ugotovitvah je voznik pripeljal do ovinka, kjer je najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost in prebil varnostno ograjo. Vozilo se je nato prevrnilo na streho. Voznik je bil v vozilu sam.

O nesreči so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurno državno tožilko.

Gre za osmo nesrečo s smrtnim izidom na območju Policijske uprave Maribor letos, so navedli in voznike opozorili, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Pri kraju Gomila umrl 61-letni voznik

Tudi na cesti med krajema Mirna in Trebnje se je v soboto okoli 19. ure zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 61-letni voznik na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in v prometno signalizacijo, zapeljal v jarek in se prevrnil na streho, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Voznik osebnega avtomobila je letos druga smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto. Julija je v prometni nesreči umrl kolesar, so navedli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!