56-letni moški zaradi prepira z 49-letnikom v Mariboru streljal

Črna kronika 13. Jul 202412:14 2 komentarja
46-letnik je na Viču ubil partnerko
Fotografija je simbolična (Foto: Denis Sadiković/N1)

56-letni moški je zaradi spora z 49-letnikom v petek zvečer v Mariboru streljal. Na srečo ni bil nihče poškodovan.

Mariborski policisti so bili v petek okoli pol enajste ure zvečer obveščeni o streljanju pred stanovanjskim blokom v Mariboru.

Ko so prišli na kraj, so morali zoper 56-letnega osumljenca uporabiti sredstva in mu z rok zbiti strelno orožje. Uspeli so ga obvladati. Osumljencu je bilo odrejeno policijsko pridržanje, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Pridržanje je bilo po vseh zbranih obvestilih zaključeno.

Policisti so ugotovili, da je bilo streljanje, v katerem na srečo ni bil nihče poškodovan, posledica verbalnega spora med dvema moškima. Med sporom je 56-letni osumljenec pričel groziti 49-letnemu moškemu ter v tla, pred njegove noge, izstrelil nekaj nabojev. S tem je ogrozil tudi varnost drugih oseb, ki so bile v neposredni bližini, pravijo mariborski policisti.

Osumljenca so zaradi slabega počutja z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer so ga oskrbeli. Policisti pa so o dogodku obvestili dežurne preiskovalne sodnike. Po doslej zbranih podatkih kaže, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po II. odstavku 314. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let. Kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje