60-letnik z lovsko puško streljal na moške, ki so pobirali staro železo

Črna kronika 20. Sep 202311:56 0 komentarjev
Policijski trak
Simbolična fotografija (Foto: Srdjan Živulović/ BOBO)

60-letni domačin iz okolice Kopra je streljal na moške, ki so v bližini njegove hiše pobirali staro železo. Ranil je 40-letnika, ki je potreboval zdravniško oskrbo. Policija je 60-letnika pridržala.

S PU Koper so sporočili, da so policiste včeraj zvečer malo pred 20. uro obvestili, da iz ene od vasi v okolici Kopra v izolsko bolnišnico peljejo 40-letnega moškega, ki so ga ustrelili z lovsko puško.

Izkazalo se je, da so trije moški – dva 37-letnika iz Ljubljane in en 40-letnik iz okolice Divače – v vasi z manjšim tovornjakom pobirali staro železo pri domačinu. Ko so soseda vprašali, ali ima kaj železa tudi on, je rekel, da ga nima, in kraj zapustil.

Ko so naložili staro železo in kraj zapustili, so slišali glasen pok. Oseba iz sosednje hiše je streljala na vozilo, pri tem pa je izstrelek zadel 40-letnika v roku. Streljal je 60-letni domačin.

Policija je nemudoma postavila blokadne točke in prijela 60-letnika. Zavarovali so kraj dogodka in opravili ogled, osumljenega pa odpeljali v SB Izola na strokovni pregled. Odredili so tudi strokovni pregled za vse tri oškodovance.

Danes nadaljujejo ogled kraja in zbiranje obvestil, več informacij ni znanih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!