Divjanje se je končalo z nesrečo: potniki poškodovani, voznik pa brez praske

Črna kronika 11. Sep 202408:43 0 komentarjev
PROMET
Policija (Foto: Srdjan Zivulovic /BOBO)

Policisti so ponoči po ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti lovili voznika, ki se kljub opozorilom ni želel ustaviti. Na počivališču Lom pa je zaradi prehitre vožnje trčil v prikolico tovornjaka, pri tem so se njegovi trije sopotniki poškodovali. Izkazalo se je, da je 21-letnik brez vozniškega dovoljenja vozil ukraden avto.

Ljubljanski policisti so v torek, malo pred polnočjo, skušali ustaviti avto znamke Volkswagen Passat. Voznik se ni ustavil, ampak je kljub modrim lučem in sirenam s pospešeno hitrostjo odpeljal na ljubljansko obvoznico. Vozil je proti Primorski.

Kljub večkratnemu ustavljanju je voznik vožnjo nadaljeval vse do Loma, kjer je zapeljal na počivališče. Zaradi prehitre vožnje je na parkirišču trčil v prikolico tovornega vozila, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Policisti so prijeli voznika in še tri sopotnike, vsi so slovenski državljani. Vsi trije potniki so se v trčenju poškodovali, potnica huje, a njeno življenje ni ogroženo.

V nesreči pa se ni poškodoval 21-letni voznik, ki ni veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ugotovili še, da je bil avto v torek ukraden v Šiški v Ljubljani.

Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivih dejanj tatvine vozila in nevarne vožnje. Zoper voznika vodijo tudi postopek o prekršku. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!