Dolenjski policisti na avtocesti ujeli kar deset krepko prehitrih tujih voznikov

Črna kronika 12. Jul 202412:07 2 komentarja
Foto: Policijska uprava Novo mesto

Dolenjski policisti so včeraj na avtocesti ujeli deset prehitrih voznikov. Vsi so bili tuji državljani, najhitrejši pa je vozil 191 km/h.

Dolenjski policisti so imeli včeraj v večernih urah veliko dela s prehitrimi vozniki. Oglobili so jih kar deset, vsi pa so bili tuji državljani.

Policisti so najprej nekaj po 18. uri na Obrežju ustavili voznika volkswagna sharana švicarskih registrskih oznak, ki je pri Čatežu ob Savi vozil s hitrostjo 181 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 51 km/h. 41-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo.

Foto: Policijska uprava Novo mesto

Okoli 22. ure je voznika mercedesa švicarskih registrskih oznak pri Čatežu ob Savi vozil s hitrostjo 180 km/h. 31-letnemu državljanu Severne Makedonije so zaradi kršitve izrekli globo.

Prav tako na Obrežju so ustavili voznika mercedesa GLC švicarskih registrskih oznak, ki je pri Čatežu ob Savi vozil 180 km/h. 31-letnemu državljanu Severne Makedonije so izrekli globo.

Nekaj po 23. uri so kontrolirali voznika avta Alfa Romeo švicarskih registrskih oznak. 45-letnemu državljanu Srbije, ki je vozil s hitrostjo 184 km/h in je prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h, so izrekli globo.

Ustavili so tudi voznika renaulta espacea, ki je vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 56 km/h. Zaradi kršitve so 35-letnemu državljanu Švice izrekli globo.

Foto: Policijska uprava Novo mesto

Okoli polnoči je na območju Čateža ob Savi voznik BMW X6 vozil s hitrostjo 187 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 57 km/h. 39-letnemu državljanu Srbije so izrekli globo.

Kontrolirali so še voznika BMW X5, ki je pri Čatežu ob Savi vozil s hitrostjo 184 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h. 27-letnemu državljanu Avstrije so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov prav tako izrekli globo.

Nekaj po polnoči je državljan Kosova na območju Čateža ob Savi z BMW X3 prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h, vozil je 184 km/h. Policisti so 32-letnika ustavili na Obrežju in mu zaradi kršitve izrekli globo.

Foto: Policijska uprava Novo mesto

Okoli 1. ure so na Obrežju ustavili voznika BMW švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 188 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 58 km/h. 30-letnemu državljanu Srbije so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo.

Dovoljeno hitrost na avtocesti je prekoračil tudi 23-letni državljan Francije, ki je z mercedesom francoskih registrskih oznak vozil s hitrostjo 191 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 61 km/h. Zaradi kršitve so mu izrekli globo.

Vsem, ki so prekoračili dovoljeno hitrost na avtocesti za 40 do 50 km/h, so policisti izrekli globo v višini 250 evrov in tri kazenske točke. Tistim, ki so prekoračili hitrost za 50 do vključno 60 km/h so izrekli 400 evrov globe in pet kazenskih točk. Za prekoračitev dovoljene hitrosti za več kot 60 km/h pa je predvidena globa v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje