Družinska tragedija: mama z balkona vrgla hčerki, triletnica umrla

Črna kronika 29. Jul 202216:50 > 16:56
Nemška policija
PROFIMEDIA

Na zahodu Nemčije se je zgodila družinska tragedija, v kateri je mama z balkona vrgla svoji mladoletni hčerki, in pri tem ubila triletnico.

Policija v mestu Saarbrücken na zahodu Nemčije vodi preiskavo proti ženski, ki je osumljena, da je njeni hčerki – stari tri in eno leto – vrgla z balkona, nato pa še sama poskušala narediti samomor.

“Policija sumi, da gre za umor in poskus umora, glavna osumljenka je 38-letna mama pokojne triletnice,” je sporočil tiskovni predstavnik policije zvezne dežele Saarland. Dojenčica je padec preživela in je na zdravljenju, triletnica pa je zaradi poškodb umrla v bolnišnici. Mama je bila v dogodku huje poškodovana in je prav tako hospitalizirana.

Družinska tragedija se je zgodila v četrtek zvečer, ko je bila mama s partnerjem in otroki na obisku pri starših v Saarbrücknu. Z višine petih metrov je iz zgornjega nadstropja najprej vrgla triletnico, nato dojenčico, za tem pa čez balkon skočila še sama. Po poročanju Deutche Welle, se je tragedija zgodila v času, ko so bili v stanovanju oče in drugi družinski člani.

Policija je še pojasnila, da sta bila otroka premlada, da bi sama splezala čez ograjo. Po navedbah policije naj bi osumljenka bolehala za hudo duševno motnjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.