Dva otroka pobegnila iz vrtca, po uri iskanja so ju našli starši

OTROK, SPREHOD
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Dopoldne sta iz ene izmed vzgojno-izobraževalnih ustanov na območju policijske uprave Maribor ušla dva otroka. Po približno eni uri so ju našli več kilometrov stran. Policija dogodek še preiskuje.

Mariborska policijska uprava je bila danes ob 9.50 obveščena, da sta iz enega izmed vzgojno-izobraževalnih zavodov na območju policijske uprave ušla dva otroka. Po informacijah portala 24ur.com sta otroka pobegnila iz vrtca.

Po navedbah enega izmed staršev naj bi jih vrtec o dveh pogrešanih otrocih obvestil šele eno uro po izginotju. Iz vrtca naj bi jim sporočili, da sta otroka pogrešana, ker niso zaklenili vhodnih vrat, in da sta v copatih zapustila ustanovo, je eden izmed staršev povedal za portal.

Na PU Maribor so za N1 pojasnili, da so v vrtcu otroka pogrešili okoli 9.10. “Otroka so že pred klicem na policijo skušali najti v zavodu in okolici. Na kraj smo napotili policijske patrulje, a smo bili kmalu obveščeni o tem, da je otroka v bližini našel eden izmed staršev,” so dodali. Otroka so našli okoli 10. ure, od vzgojno-izobraževalnega zavoda sta bila oddaljena nekaj kilometrov.

Policisti okoliščine dogodka še preverjajo, o ugotovitvah pa so že obvestili dežurno državno tožilko.

TV Slovenija medtem poroča da gre za vrtec v kraju Sladki Vrh, starši pa da so nad dogodkom in ravnanjem vrtca ogorčeni.