Izsilil prednost reševalnemu vozilu na nujni vožnji, poškodovana dva reševalca

Črna kronika 05. Jun 202410:59 1 komentar
Rešilec
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Včeraj dopoldne se je na kamniški obvoznici zgodila nesreča, v katero je bilo vpleteno reševalno vozilo na nujni vožnji. V nesreči sta bila poškodovana dva reševalca. Direktor Zdravstvenega doma Kamnik Sašo Rebolj je za N1 pojasnil, da so takšne nesreče zelo redke.

Včeraj okoli 9.30 je na kamniški obvoznici voznik osebnega vozila izsilil prednost reševalnemu vozilu na nujni vožnji.

Reševalno vozilo je zato trčilo v avtomobil, pri tem pa sta se lažje poškodovala dva reševalca, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot je za N1 pojasnil direktor kamniškega zdravstvenega doma Sašo Rebolj, sta bila lažje poškodovana reševalca v zadnjem delu vozila, ki sta ravno med nesrečo oskrbovala bolnika in sta bila zato neprivezana. “V nasprotnem so reševalci tudi v zadnjem delu vozila vedno privezani,” je dodal direktor.

Bolnik v zadnjem delu reševalnega vozila med nesrečo ni bil poškodovan, je dodal Rebolj. Ponj je takoj prišlo drugo reševalno vozilo in ga prepeljalo na končno lokacijo. Tudi lažje poškodovana reševalca so zdravniško pregledali.

Poškodovano je bilo tudi reševalno vozilo, a je škoda popravljiva, vozilo pa kljub temu vozno, je dodal Rebolj. V zdravstvenem domu imajo vsega skupaj šest reševalnih vozil. Za nujne primere sta naenkrat razpisani dve, vedno je na voljo tudi vozilo urgentnega zdravnika.

Take nesreče zelo redke

“Nesreče reševalnih vozil so zelo redke – sploh glede na to, da prevozimo ogromno število kilometrov. Nesreče reševalnega vozila z resnimi poškodbami še nismo imeli, zelo redko se zgodi kaj hujšega kot to, da kdo naredi kakšno prasko,” je še pojasnil Rebolj.

Omenil je, da se je nesreča zgodila na odseku kamniške obvoznice, kjer vozniki, ki se vključujejo s stranske ceste, nimajo dobre preglednosti na mengeško obvoznico, ki je zelo prometna. “Sreča, da ni bilo kaj hujšega,” je zaključil.

Policisti so proti povzročitelju prometne nesreče uvedli prekrškovni postopek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje