Jelen pristal v šipi kombija, hudo ranjenega našli v bližnjem gozdu

Črna kronika 19. Jun 202412:17 1 komentar
Jelen
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na poti med Dutovljami in Komnom se je v torek zgodila prometna nesreča. 43-letnemu vozniku kombija je na cesto skočil jelen in prebil vetrobransko steklo. Živali je uspelo pobegniti, a so jo lovci hudo poškodovano našli manj kot kilometer stran od kraja nesreče. Zaradi hudih poškodb so jo ustrelili.

V torek se je na Krasu okoli tri kilometre pred Komnom pripetila prometna nesreča. 43-letnemu vozniku je na cesto skočil jelen, ki je prebil vetrobransko steklo.

Kot so povedali na koprski policijski upravi, voznik ni bil poškodovan, kombi pa precej.

O nesreči so bili poleg policistov takoj obveščeni tudi komenski lovci. Kot je za N1 povedal predsednik lovske družine Dolce Komen Aleš Plesničar, je akcija nemudoma stekla.

Na pomoč so poklicali tudi enega najboljših iskalcev ranjene divjadi pri nas, Slavka Vidmarja iz Ajdovščine, ki je s psom krvosledcem tja prišel v dobri uri. Jelena, ki se je po nesreči še pred prihodom policistov skobacal iz kombija in pobegnil v bližnji gozd, so našli 700 metrov od kraja nesreče.

Bilo je vidno, da je jelen, ki je bil star od šest do osem let, huje poškodovan, zato so ga lovci milostno ustrelili, je povedal Plesničar. Ko so ga odrli, so ugotovili, da je imel predrta pljuča, notranje krvavitve črevesja, pa tudi polomljene noge. “Naslednjega dne ne bi dočakal,” je še dodal vodja lovske družine Dolce iz Komna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje